Elev: "Jeg tror, den nye skole bliver ret fed"

06.05.2020

Endnu bedre rammer til elevfesterne, en sjov udendørsaktivitet og små stillerum, hvor man kan gå hen og koncentrere sig. Det er nogle af de ting, som eleverne i indretningsudvalget har lagt vægt på i arbejdet med at skabe en ny skole på Amager Strandvej.

Til sommer en ny HF-skole på Amager Strandvej 390.

Og mens håndværkerne knokler løs med gulve, vægge og trapper, har et indretningsudvalg været i fuld gang med at skabe rammerne for elever og medarbejderes nye hverdag.

I det udvalg sidder Nabeel Din, som læser den 2-årige HF på den nuværende skole i Tårnby:

“Det har været meget fedt at være med til at indrette, fordi jeg gerne vil have indflydelse på, hvordan det skal fungere på skolen. Nu er jeg jo selv elev, så jeg føler, jeg har en idé om, hvad der kunne være fedt”, fortæller Nabeel, som også har undersøgt klassekammeraternes idéer:

“Jeg har spurgt flere fra min klasse, hvad de synes, der kunne være fedt på den nye skole, og vi har blandt andet talt om, hvad der kunne gøres, så man fik mere lyst til at blive på skolen, efter man får fri”.

Læs mere om den 2-årige HF, som Nabeel læser!

(Nedenfor ses arkitekttegninger, der kan give et indtryk af, hvordan skolen kan se ud)

KBH SYDs nye skole skal have plads til forskellighed

Indretningsudvalget består af ledelsen, en håndfuld undervisere, nogle administrative medarbejdere og en gruppe elever. Drømmen er nemlig at skabe en skole, hvor alle føler sig taget godt imod. Det fortæller pædagogisk leder og underviser Elisabeth Ørsted, som er en del af udvalget:

“Det er vigtigt for os, at der er plads til forskellighed på den nye skole. Vi er en stor skole, som har mange forskellige uddannelser, mange forskellige elever og derfor mange forskellige behov - og vores vision er, at uanset hvem du er, og hvad du kommer med, så skal der være plads til dig hos os”, siger Elisabeth Ørsted.

Derfor begyndte KBH SYD indretningsarbejdet med at afholde workshops for alle elever på KBH SYD, hvor eleverne skulle brainstorme på hvad, der kunne gøre den nye skole til et endnu bedre sted. De vigtigste bud tog udvalget med i deres arbejde. Og netop de mange forskellige behov kom til udtryk i samtalerne mellem indretningsarkitekten, elever, medarbejdere og ledere:

“Vi talte om muligheden for en slags bokse i fællesarealerne, hvor man kan lave gruppearbejde sammen. På den måde kan man komme ud af klassen, men samtidig have ro til at arbejde sammen og tale, og det lød til at Peter (red. rektor på KBH SYD) var med på den”, fortæller Nabeel.

Men eleverne lagde samtidig vægt på plads til sjove aktiviteter efter skoletiden - såsom gode rammer for festudvalget. Brian Bruun, som læser HF-enkeltfag, gav også udtryk for elevernes ønske om udendørsaktivteter: 

“Vi talte om flere forskellige løsninger, enten en lille fodboldbane, et slags træningsstativ eller udendørs bordtennis. Det er ikke besluttet præcis hvad, det kommer til at blive, men det er i hvert fald en god idé, at vi elever kan komme udenfor og være lidt aktive mellem timerne”, siger han.

Læs mere om studielivet på KBH SYD! 

Udvalget kigger på de fysiske rammer og muligheder sammen med indretningsarkitekten.

En varm sommerdag på Amager Strand

Efter gode møder, både de virtuelle og de små fysiske med god afstand, er udvalget færdige med deres del af arbejdet. En indretningsarkitekt har deltaget i møderne, kommet med oplæg og udkast, som medlemmerne af udvalget har kunnet sparre med og give feedback på. Nu er sidste del af processen op til ledelse og indretningsarkitekt, som skal færdiggøre processen med indretning.

Til august skal skolen stå klar til officiel indvielse, og både Brian og Nabeel glæder sig: 

“Jeg tror, det bliver rigtig godt med den nye skole, og jeg ser meget frem til at starte på den. Det bliver meget mere åbent og socialt, og det er fedt, at der samtidig bliver mulighed for, at man kan trække sig tilbage og koncentrere sig”, siger Brian om den nye skolebygning.

Og også Nabeel ser frem til flytningen - især til den nye beliggenhed, som er et perfekt match med en varm sommerdag: 

“Jeg glæder mig meget til at starte på den nye skole efter sommeren. Mine venner og jeg snakkede om, hvor fedt det er, at man kan gå ned til vandet og hygge sig i et mellemmodul, hvis vejret er godt og solen skinner”, lyder det fra Nabeel. 

Amager-afdelingens nye adresse er Amager Strandvej 390, 2770 Kastrup.