DSA-kursister besøger Nationalmuseet

06.11.2018
Projektet har til formål at styrke DSA-kursister (1.generationsindvandrere) tilhørsforhold til lokalmiljøet, København og Danmark.

Projektet Ud af huset ind i samfundet er i gang

Projektet har til formål at styrke DSA-kursister (1.generationsindvandrere) tilhørsforhold til lokalmiljøet, København og Danmark. Målet er ligeledes forløb der introducerer kursisterne til samfund og historie og styrker deres viden, sproglige kompetencer og sociale relationer via særligt tilrettelagte byvandringer og museumsbesøg. Projektet er tværfagligt med fagene dansk, engelsk, matematik og samfundsfag. Til dette arbejde er der knyttet en fast formidler, der kender målgruppen, og som vil stå for tilrettelæggelse af indholdet og gennemførelse på dagen.

Opmærksomme kursister med nysgerrige spørgsmål

I dag besøgte Thomas, Fareeha og Zaki Nationalmuseet med deres DSA-hold, og kursisterne fik en guidet tur gennem Danmarkshistorien fra ca 1650 – frem mod nu. Vi var en stor gruppe på over 30 kursister, men stor ros til lærere og alle kursister for at holde ro og orden og opmærksomhede. Også guiden Andreas roste vores kursister opfærsel og var imponeret over, hvor meget de hørte efter og stillede opklarende og nysgerrige spørgsmål undervejs. Og det endda på en guidet tur på 3 timer.

Kursister filmer genstande, sig selv og hinanden

Kursisterne skulle også dokumentere undervejs og lavede både selfie-videoer og video-interviews med hinanden. Alt gik godt, og det bliver spændende at se alle videoerne. Her får I et sammenklip fra dagens museumsbesøg.