Drengegruppe fra Amager vandt iværksætter-konkurrence Project Upcomings

23.05.2017

Drengegruppe fra Amager vandt iværksætter-konkurrence på HF & VUC KBH SYD med deres ide om at man kan låne mobilstrøm af hinanden med mobilen.

Eftermiddagen var pakket med nervøse kursister og spændte dommere, da iværksætterkonkurrencen ”Project Upcomings” nåede finale-dagen

Eleverne i KBH SYDs to erhvervsøkonomiklasser har det sidste halve år arbejdet med iværksætteri, og grupperne skulle til sidst fremlægge deres forretningsidéer over for et udvalgt dommerpanel.

”Det er næsten værre end at gå til eksamen. For til eksamen kan du sidde ned og du får tid til at tænke dig om” fortalte Naureen, fra gruppen bag ideen ’Oriental Jewelry’, en guldsmykkebutik med pakistansk og afghansk smykkedesign. Mange af Naureens klassekammerater havde det på samme måde, for der var stor koncentration at spore hos alle. Det er heller ikke hver dag, man skal performe foran både sin lærer og 3 af skolens chefer.

Alle 8 grupper havde udtænkt spændende, innovative forretningsideer og udførte flotte præsentationer. Nogle gjorde sig ekstra bemærket, fordi de enten var gode til at engagere dommerne, eller fordi de havde medtænkt noget ud over det forventede.

En gruppe ville fx sælge engangs-mobilbatterier på diskoteker og caféer. De fik ros fordi de ud over markedsføring og økonomi også havde gjort sig overvejelser omkring deres produkts miljømæssige bæredygtighed. De fortalte, at de ville lave et pantsystem og opsætte indleveringskasser til aflagte batterier.

En del grupper leverede overbevisende pitches, hvor de havde held til at fange dommernes interesse helt fra start. Det gjaldt også vindergruppen IGotYou. ”De var så overbevisende, at jeg næsten troede, at deres forretning allerede var oppe at stå og i gang,” fortalte en af dommerne bagefter. IGotYou har også fokus på strøm til mobilen. Det er et stort problem, at de moderne smartphones ikke har særlig lang batterilevetid. Derfor vil gruppen udvikle et kabel, som gør, at man kan låne strøm af hinanden. Hvis man fx er løbet tør for strøm, kan man med et kabel låne noget strøm fra kammeratens mobil.

IGotYou fik overrakt deres præmie af Jacob Kjærgaard, der er Uddannelseschef på KBH SYD. Det var et gavekort på 2000 kr, som de tre drenge i gruppen skulle dele. Vindergruppen var meget glade for prisen, som de også fik, fordi de havde lavet en meget god rapport som grundlag for deres fiktive start-up virksomhed.

Mange af eleverne udtalte bagefter, at de var begejstrede for iværksætterkonkurrencen og faget erhvervsøkonomi i det hele taget.

”Jeg kan helt sikkert bruge det til noget bagefter” fortalte en af drengene fra vindergruppen. ”Det er jo lige til at tage fat på”.

HF Business afholder iværksætterkonkurrence
Vindergruppen og de to erhvervsøkonomilærere