DR-Journalist lavede indslag om eSport-klassen til TV-avisen

29.03.2017

Hvordan kan interesseklasser være med til at få skoletrætte unge til at tage en ungdomsuddannelse?

Det er en af de ting, DR var interesseret i at finde ud af, da de var forbi eSport-klassen på DSRack i dag.

DR Nyhederne sender her i april 2017 en nyhedshistorie om, hvordan interesseklasser som eSport kan være med til at få skoletrætte unge til at tage en ungdomsuddannelse. De filmede eSport-klassen på DSRack, interviewede eleverne Robin, Nicolai og Oliver, og også engelsk- og historielærer (og projektleder på eSport-linjen) Andreas.

Vi fangede journalisten Adnan Sircic efter han var færdig med at lave TV-indslaget - og spurgte ind til, hvordan sådan en historieidé egentlig bliver til. 

Jeg har lavet en del indslag om uddannelse - og er ofte stødt på problematikken med det store frafald på ungdomsuddannelserne. Så da jeg læste, at der er flere og flere gymnasieskoler, der starter klasser op med eSport, blev jeg interesseret. Spørgsmålet er jo, hvordan man får skoletrætte elever til at gå i skole? Og en esport-klasse som denne, der tager elevernes interesser alvorligt, kan jo være svaret. Det er interessant at lave et indslag om. Det var de andre på nyhedredaktionen heldigvis enige i.

Og så er det altid rart at lave en historie om, hvordan elevernes engagement og motivation styrkes, så de bliver i uddannelse.

Se det færdige indslag om eSport på KBH SYD i TV-avisen her

Så I med i påsken, da HF-elev Nicolai og HF-lærer og projektleder Andreas blev interviewet af DR til et indslag om KBH SYDs Esport-linje? Hvis ikke så...