Den omvendte verden

01.11.2017

Den omvendte verden: I disse dage rykker Amager-eleverne til Hvidovre og Hvidovre-eleverne til Amager. De skal på kursus i at træffe gode gennemtænkte valg.

Svært ved at træffe valg

Mange af vores elever her på skolen går igennem livet uden at træffe selvstændige valg eller uden at få ejerskab over det valg, de har truffet”, fortæller Pernille Crow, der er pædagogisk leder for HF.” På det valgkompetence-kursus eleverne skal på de næste tre dage, skal eleverne derfor lære at træffe gennemtænkte valg.

Eleverne skal ud af deres vante miljø

I de næste tre dage har 170 elever fra Hvidovre deres faste gang på KBH SYDs Amager-afdeling. Og 80 elever fra Amager tager turen til KBH SYDs Hvidovre-afdeling. Lærerne bag projektet vil gerne skabe en kursus-kontekst, hvor eleverne er lidt ude af deres komfortzone. Det skal få dem til at tage det mere seriøst og få dem til at anvende de nye værktøjer, de får til at træffe fornuftige og gennemtænke valg.

Klæder eleverne på til at vælge fagpakke

Projektet er optakt til foråret, hvor eleverne skal til at vælge fagpakke. Et vigtigt valg, der kommer til at pege mod den videre uddannelse, de også skal vælge.

”Vi har fået værktøjer, der gør os bedre til at træffe valg. Det er bestemt noget vi kan bruge”, fortæller Frederik og Niko. De har dog nogenlunde styr på, hvad de skal efter HF. Frederik vil gerne ind og læse til fysioterapeut og Niko overvejer at læse journalistik på KEA