Da kvinderne fik stemmeret

30.04.2018
Dansk Basis ved nu, hvordan det gik til da kvinderne fik stemmeret i Danmark, og hvad der gik forud for, at kvinderne ikke længere blot skulle passe hjemmet og børnene.

DSA Basis har været med lærerne Thomas og Trine på en medborgerskabslig tur til Amalienborg for se udstillingen "Det nye demokrati – da kvinderne fik stemmeret". 

FUNFACT: Danmark var faktisk det fjerde land i verden, hvor kvinderne fik stemmeret. DSA Basis har været på en medborgerskabslig tur til Amalienborg for se udstillingen "Det nye demokrati – da kvinderne fik stemmeret".

Klassen ved nu, hvordan det gik til da kvinderne fik stemmeret i Danmark, og hvad der gik forud for, at kvinderne ikke længere blot skulle passe hjemmet og børnene. Flere i klassen blev meget overraskede over, at kvinderne i Kuwait først fik stemmeret i 2005. 
"Det var en stor oplevelse, at høre om kvindernes kamp for stemmeret, så jeg snapchattede aktivt om det til mine venner", siger Nawal fra DSA Basis. 
Majid var også begejstret for AVU-lærernes udflugt. "Super interessant udstilling! Det var meget spændende at høre guiden inddrage Iran. De danske konger var vilde med persiske tæpper! Jeg vil tage min kone med ind og se udstillingen."

Klassen har nu oplevet, at demokratiet var, og stadig er, en kampplads for forskellige holdninger og interesser. Det er ikke altid nemt, at være deltagere i et demokratisk samfund - men det er det hele værd.