Besøg fra University of North Dakota

18.03.2019

I torsdags havde KBH SYD besøg af en gruppe amerikanske studerende og deres lærer. De kom fra University of North Dakota. De var interesserede i at lære om de skandinaviske velfærdsstater og derfor var de på rundtur i Norgen, Danmark, Sverige og Island.
 
De amerikanske studerende var imponerede over VUCs evne til at give voksne og unge en ny chance. “Vi har ikke rigtig noget tilsvarende i USA,” fortalte Kendall. Man kan godt tage sin highschool-eksamen senere, men mulighederne er slet ikke de samme som her, og det har et negativt stigma”. Carrin fortalte, at hun har en fætter, der er droppet ud af et par highschools, og som helt sikkert ville have haft gavn af noget ligesom VUC. “Men nu arbejder han på en gård, og får nok aldrig en uddannelse”, fortalte hun. De var også meget overraskede over at man i Danmark får SU, mens man læser, og at uddannelse er gratis.
 
I København skulle de bl.a. på besøg på KBH SYD. Pæd. leder Mette Petersen og Uddannelseschef Jacob Kjærgaard fortalte dem om VUC, og hvordan VUC kan løfte de unge og voksne, der ikke nødvendigvis er gået den slagne vej igennem uddannelsessystemet. De forklarede KBH SYDs pædagogiske fundament, og hvordan vi stræber efter at møde den enkelte elev, der hvor eleven er i sin læring. HF-lærer Farhiya gav dem et indblik i undervisningen og introducerede dem for nogle af eleverne på skolen.
 
De amerikanske studerende var mellem 18 og 20 år og var i gang med første eller andet år på University of North Dakota. De kom vidt forskellige studieretninger og nogle brugte turen på at beslutte om de skulle læse sidefag i norsk og skandinaviske studier på universitet.