600 KBH SYD-elever deltager i Ungdommens Folkemøde

24.08.2018
KBH SYD med på Ungdommens Folkemøde med over 600 elever!

Ungdommens Folkemøde d. 6.-7. september 2018

KBH SYD flytter skolen ud på Ungdommens Folkemøde. Over to dage, skal undervisningen for ca. 600 elever foregå som en del af demokrati-festivalen. Under overskriften “Bland dig!” skal eleverne på feltarbejde, arrangere event, debattere og udforske hvordan demokratiet fungerer i praksis.

Bland dig!

Skolens overskrift er 'Bland dig!'. Bland dig, hvis du hører en pige blive kaldt bitch eller en ven blive kaldt svin, bland dig hvis du synes, der mangler aktiviteter på din skole. Bland dig, hvis du vil have bredere cykelstier eller flere parkeringspladser. Bland dig, hvis du vil have indflydelse. Eller bland dig, hvis du synes, at nogen går over grænsen.

I KBH SYDs telt på Ungdommens Folkemøde sætter vi fokus på, hvordan du som enkeltperson kan blande dig, og hvornår vi som ansvarsfulde medborgere bør blande os - lokalt og globalt. I KBH SYDs telt får du konkrete værktøjer til, hvordan du kan deltage, tage ansvar og få indflydelse i samfundet.

I teltet afholder vi events, der giver værktøjer til, hvordan du kan blande dig, hvis du overhører noget, som du synes er over grænsen, hvis du vil have noget til at ske eller hvis du ønsker at deltage i den offentlige debat. Vi sætter emner som bæredygtighed, skolepolitik og muligheder for medborgerskab til debat.

Aktive medborgere

På HF & VUC KBH SYD arbejder vi fokuseret med unges dannelse til aktive medborgere. En vigtig del af at være en demokratisk medborger er at have modet, viljen og evnerne til at handle på de ting, man tror på. Derfor er temaet for vores telt “Bland dig!”. Fordi vi tror på, at det er afgørende for vores fælles fremtid at unge blander sig i det, der foregår omkring dem.

Hvorfor deltager vi?

På KBH SYD arbejder vi systematisk for at give vores elever rum til at udvikle sig som aktive medborgere og dygtige studerende. KBH SYD er et HF og VUC center med cirka 1200 årskursister fordelt på to afdelinger på henholdsvis Amager og i Hvidovre. Dannelse til medborgerskab er grundlag for alt, hvad vi gør, fordi vi mener, at medborgerskab er en afgørende forudsætning for at kunne virkeliggøre drømme gennem uddannelse. Medborgerskab kræver mod, vilje og evner til at deltage i og bidrage til de fællesskaber man er del af.