41-årige Kent vendte tilbage til skolebænken og læste HF-enkeltfag

30.06.2017

Det var rigtig godt at starte på HF-broen først, fordi jeg blev bekræftet i, at jeg godt kunne være med. Jeg synes faktisk, det var nemt i starten

Tilbage på skolebænken

Sidst Kent gik i skole var 1991, hvor han gik ud af folkeskolen i 9. klasse. Senere blev han udlært gartner. Derfor skulle han lige have genopfrisket nogle af folkeskolefagene, før han kunne starte på HF-enkeltfag.

 ”Det var rigtig godt at starte på HF-broen (9.-10. klasse) først, fordi jeg blev bekræftet i, at jeg godt kunne være med. Jeg syntes faktisk det var nemt i starten.”

Kent tog derefter engelsk B, Dansk A og Biologi som HF-enkeltfag. Det gav ham en skoleuge på godt og vel 35 timer. Og når han til næste semester bliver færdig med matematik B, som han også mangler, så kan han komme ind og læse til have- og parkingeniør. Det er en professionsbachelor, der tager 4 år.

”Da jeg startede på HF-enkeltfag var der flere elever, der var nogenlunde på min alder. Det var rart og også grunden til, at jeg valgte en HF & VUC-skole. Jeg tror simpelthen ikke, jeg havde klaret den, hvis jeg skulle have gået i en almindelig gymnasieklasse, hvor alle var unge. Men, når det er sagt, så har jeg da også fået nogle gode venskaber blandt nogle af de unge drenge på mit hold. Jeg tror, de ser mig lidt som en rollemodel. Og jeg vil også rigtig gerne give dem noget motivation, og give videre af den erfaring, jeg har.”

For Kent var stressforløbet med til at få sat hele livet i perspektiv. ”Jeg fik lavet en livsændring og fik fundet ind til min kerne igen. Før mit kollaps, var jeg til rådighed 24 timer i døgnet. Og gik til sidst bare rundt som en tom skal. Sådan har jeg det heldigvis ikke mere. Jeg håber i hvert fald, at de unge jeg læser med, kan få inspiration af min historie.”

Skolen i nabolaget var det oplagte valg

Da Kent gik ned med stress, var det vigtigt for ham at have sit netværk tæt på. Og da både hus og bil blev solgt, blev det også vigtigt for ham, at skolen lå tæt på.

”Nu cykler jeg rundt til alt. Det er også en måde at bevare roen på. Jeg er en amagerdreng, og jeg vil rigtig gerne blive her på øen. Når jeg har fået min uddannelse, så håber jeg at kunne købe et lille hus ude i fx Dragør, hvor jeg og min datter kan bo. Men lige nu skal jeg passe på mine penge. Jeg er taknemmelig for at velfærdsstaten kan give mig sådan en mulighed. Med SU, børnepenge, boligsikring og SU-lån får jeg det til at løbe rundt, selvom jeg så at sige er startet forfra. Og ikke mindst er jeg taknemmelig for, at der findes HF & VUC-skoler som KBH SYD. De har givet mig en chance mere.”