HF Sport

Bevægelse og aktivitet er en del af skoledagen

Vil du gerne have bevægelse og sport ind i din uddannelse? På HF Sport kombineres motion og skolegang, så du forbliver motiveret til begge dele.

Du behøver ikke være elitesportsudøver for at være med. Men du skal synes, det er fedt, at mærke kroppen arbejde og få pulsen op. På HF Sport har eleverne et stærkt fællesskab, blandt andet fordi de deler en interesse for motion, sport og sundhed. Det fællesskab bliver styrket af, at de dyrker sport sammen, tager på ture sammen og udforsker nye og spændende sportsgrene sammen. 

HF Sport er for dig, der gerne vil:

  • have en HF-uddannelse, hvor den boglige undervisning kombineres med masser af bevægelse og sport 
  • lære en masse forskellige sportsgrene at kende - fx beachvolley, basket, styrketræning, crossfit
  • dykke ned i streetkultur og gadeidræt med fx streetbasket, parkour, hiphop og crossfit
  • få viden om kroppen, ernæring og sundhed
  • forbedre din træningsteknik
  • bruge de lækre sportsfaciliteter i Hafnia-hallen 
  • have et job eller en videregående uddannelse, der har motion og sundhed som omdrejningspunkt
  • være en del af et stærkt fællesskab, hvor der er fokus på holdånd, ansvar og samarbejde
  • være en del af en klasse med stærk social bevidsthed og gåpåmod

Bliv motiveret til læring gennem aktivitet

Bevægelse og aktivitet er inkorporeret i skoledagen. Det kan enten være ved, at emnet bruges i fagene eller ved at underviserne indarbejder bevægelse som del af hverdagen, så du som elev ikke skal sidde på en stol hele tiden. Målet er at motivere dig til læring gennem aktivitet og bevægelse samt gennem din interesse for sundhed. Forskningen viser, at bevægelse i skoledagen er med til at højne din indlæringsevne og derved klæde dig bedre på til at klare de faglige udfordringer, en HF byder på.

Kom med på skitur ...

På HF Sport vil du som elev afvikle idræt på C niveau i løbet af det første år, Herefter er der en række værkstedstimer, som vi bruger på forskellige aktiviteter på og udenfor skolen hvor bevægelse er i fokus. Vi skal bl.a. på skitur, højskoleophold og afprøve selv at undervise en folkeskoleklasse i idrætsaktiviteter. Derudover vil der være forskellige aktivitetet ude af huset hvor vi bruger byen og de omliggende bevægelsestilbud til at afprøve forskellige nye tilbud uden at det skal leve op til en lærerplan.

Læs artiklen "Sport i undervisningen giver meget mere end motion"

"Eleverne får selv mulighed for at organisere og styre udvalgte idrætsprojekter. De bliver derigennem rollemodeller for andre unge. Det styrker deres ansvarsfølelse og det giver dem et stærkt fællesskab i klassen. Mange oplever en anden måde at gå i skole på", fortæller Søren Sigvard, der er HF-lærer og projektleder på HF Sport Sport i undervisningen giver meget mere end motion
Kombinationen af sport og traditionel skole-undervisning gør skoledagene mere overskuelige.
- Edwin, elev i sportsklassen
"Sport og bevægelse er et must, vi har jo krudt i røven"

Hvor kan jeg læse HF Sport?

Du kan læse HF Sport på KBH SYDs Hvidovre-afdeling. Skolen ligger på grænsen til Valby i Hvidovre kommune. Skolebygningen ligger lige ved Åmarken station. Du kan nemt komme til skolen med S-tog eller bus. Og der er p-pladser lige ved stationen.