HF Sport

HF Sport: Bevægelse og aktivitet er en del af skoledagen

Vil du gerne have bevægelse og sport ind i din uddannelse? HF Sport bruger Københavns fedeste sportshal, Hafnia-hallen, til  idræt og til aktiviteter i løbet af året. På HF Sport kombineres motion og skolegang, så du forbliver motiveret til begge dele.

Du behøver ikke være elitesportsudøver for at være med. Men du skal synes, det er fedt, at mærke kroppen arbejde og få pulsen op. På HF Sport har eleverne et stærkt fællesskab, blandt andet fordi de deler en interesse for motion, sport og sundhed. Det fællesskab bliver styrket af, at de dyrker sport sammen, tager på ture sammen og udforsker nye og spændende sportsgrene sammen. 

Bevægelse og aktivitet er inkorporeret i skoledagen. Det kan enten være ved, at emnet bruges i fagene eller ved at underviserne indarbejder bevægelse som del af hverdagen, så du som elev ikke skal sidde på en stol hele tiden. Målet er at motivere dig til læring gennem aktivitet og bevægelse samt gennem din interesse for sundhed. Forskningen viser, at bevægelse i skoledagen er med til at højne din indlæringsevne og derved klæde dig bedre på til at klare de faglige udfordringer, en HF byder på.

På HF Sport vil du som elev afvikle idræt på C niveau i løbet af det første år, Herefter er der en række værkstedstimer, som vi bruger på forskellige aktiviteter på og udenfor skolen hvor bevægelse er i fokus. Vi skal bl.a. på skitur, højskoleophold og afprøve selv at undervise en folkeskoleklasse i idrætsaktiviteter. Derudover vil der være forskellige aktivitetet ude af huset hvor vi bruger byen og de omliggende bevægelsestilbud til at afprøve forskellige nye tilbud uden at det skal leve op til en lærerplan.

Læs artiklen "Sport i undervisningen giver meget mere end motion"

HF Sport er for dig, der gerne vil:

  • have en HF-uddannelse, hvor den boglige undervisning kombineres med masser af bevægelse og sport 
  • lære en masse forskellige sportsgrene at kende - fx beachvolley, basket, styrketræning, crossfit
  • dykke ned i streetkultur og gadeidræt med fx streetbasket, parkour, hiphop og crossfit
  • få viden om kroppen, ernæring og sundhed
  • forbedre din gode træningsteknik og sunde tilgang til motion 
  • bruge de lækre sportfaciliteter i Hafnia-hallen 
  • have et job eller en videregående uddannelse, der har motion og sundhed som omdrejningspunkt
  • være en del af et stærkt fællesskab, hvor der er fokus på holdånd, ansvar og samarbejde
  • være en del af en klasse med stærk social bevidsthed og gåpåmod
"Eleverne får selv mulighed for at organisere og styre udvalgte idrætsprojekter. De bliver derigennem rollemodeller for andre unge. Det styrker deres ansvarsfølelse og det giver dem et stærkt fællesskab i klassen. Mange oplever en anden måde at gå i skole på", fortæller Søren Sigvard, der er HF-lærer og projektleder på HF Sport Sport i undervisningen giver meget mere end motion
"Nogle gange sidder vi ned fra 8 til 17 i vores skema, og det er meget lang tid, men når der kommer noget sport ind i skemaet, så gør det dagen mere overskuelig".
- Pernille, elev i sportsklassen
"Sport og bevægelse er et must, vi har jo krudt i røven"
Alle skulle deltage i dans, hvilket godt kan være angstprovokerende, men heroppe, ”tog folk det med et kæmpesmil og sagde bare ’lets do it’
- Alexander, elev i sportklassen
HF Sportsklassen på mini højskoleophold
Kombinationen af sport og traditionel skole-undervisning gør skoledagene mere overskuelige.
- Edwin, elev i sportsklassen
"Sport og bevægelse er et must, vi har jo krudt i røven"
HF Sport-eleverne underviste skolebørn i motion og bevægelse gennem leg.
- Søren, idrætslærer
Skolens HF sport-elever lærer folkeskoleelever om bevægelse og motion gennem leg

Hvor kan jeg læse HF Sport i København?

Du kan læse HF Sport på vores Hvidovre-afdeling

Hvidovreafdelingen ligger på grænsen til Valby i Hvidovre - lige ved Åmarken station. Du kan nemt komme til skolen med S-tog eller bus.