SoMe - Sociale Medier & Digital Kommunikation

HF med fokus på det digitale liv

Hunter du likes? Er din hverdag digital, og vil du gerne arbejde som fx Social Media Manager. Tag en HF-uddannelse med fokus på digital kommunikation og sociale medier.

På Sociale Medier & Digital kommunikation tilbyder vi dig en 2-årig almen gymnasial HF-uddannelse, der giver dig en helt ny indsigt i den digitale hverdag, du er en del af. Hvor dine venner blot er brugere af de digitale medier, så bliver du ekspert. 

Sociale medier er en del af undervisningen på HF

Sociale Medier & Digital kommunikation kommer til at gennemsyre stort set alle fag. Du får alle de obligatoriske fag, men fagene bliver tonet, så du bliver kørt i stilling til et fremtidigt job i den digitale mediebranche. Du vil også lære at håndtere etiske spørgsmål omkring anvendelsen af de digitale medier og få nyttige analyseredskaber, så du kan se sociale medier og digital kommunikaiton med et kritisk blik.

Arbejd blandt andet med:

  • Blogging
  • Online video
  • Design af hjemmesider
  • Produktion til nettet
  • SoMe
  • NetworkIQ

Læs fx om SoMe-klassens youtube-forløb: De skulle være "youtuber" for en dag

Eller se videoen her nederst, hvor gæstelærer Malthe fortæller om storytelling 

Et smug-kig ind i klassen, der arbejder med Sociale Medier og Digital Kommunikation. Her har de besøg af filminstruktør Malte Pedersson, der for forklarer, hvordan man fortæller fangende og underholdende.

Valgfag på HF SoMe

  • Kreative valgfag på Amager: Mediefag C
  • Kreative valgfag på Hvidovre: Mediefag C

Se alle de obligatoriske fag på HF her

Du kommer omkring alle dele af digital kommunikation, og du lærer at forstå hvem, der bruger hvilke medier - og hvordan medierne ”bruger” dig - og den data, du deler. - Kasper Pedersen, HF-lærer og projektleder på linjen "Sociale Medier og Digital Kommunikation"

Vær med på beatet med HF SoMe

Vi er med andre ord med på beatet, når det kommer til SoMe og digital kommunikation - og derfor vil der være stor variation i undervisningen.  Afleveringsformerne vil fx skifte afhængigt af emnerne, og du vil stifte bekendskab med en del forskellige sociale medier og digitale kommunikationsredskaber. Du vil også komme på ture ud af huset. Og klassen vil imellem få besøg af eksperter og gæsteundervisere.

Er du altid online, og vi du gerne læse en HF, hvor du har fokus digitale medier?