Coaches på HF eSport

Esport-klasserne får hjælp af professionelle coaches, når de spiller. I spillene League of Legends (LoL) og Counter Strike (CS:go) er det henholdsvis Sofus Bynge og Carsten Petersen 

LoL-coach Sofus Bynge

Sofus Bynge er Esport-klassernes LoL-træner. Han er uddannet fra CBS, hvor han skrev speciale om kommercialiseringen af Esport og han ved meget om digital forbrugerkultur. Han er selv en meget dygtig LoL-spiller. Faktisk er han blandt de 1 % bedste LoL-spillere i Europa. Når han ikke spiller LoL, coacher han andre esportere, og så træner han endda også fremtidige coaches på DGI’s esport-coach-uddannelse.

Hans motto og LoL-kaldenavn er Vankelmod. ”Det betyder ubeslutsomhed på gammelt dansk. Og jeg bruger det for at illustrere, at man netop ikke må være ubeslutsom, hvis man vil være en god esporter. Hvis du skal overveje, hvad du vil gøre, er det allerede for sent. Du skal være ”in the zone”, når du spiller. Og dine beslutninger skal falde på automatik. Og det kræver øvelse”, fortæller Sofus Bynge.

CS:go-coach Carsten Petersen 

Carsten Petersen er Esport-klassernes Counter Strike-træner. Han startede i 1996 og var, i de seks år han spillede professionelt, med på det første danske hold på den internationale scene. Carsten lagde spillet på hylden i 2006 og har ageret coach siden. Han har nu sin egen virksomhed (Esportsviden), der fokuserer på esport, og som han driver ved siden af sin coaching. Desuden er han med i esport-oganisationen XI Gaming, som har nogle af de bedste europæiske Heartstone-spillere, Counter Strike-hold, academi-hold. Her står han for det kommercielle, men stiler mod at blive fuldtidscoach.

 Uddrag fra Tweak.dk om Carsten Petersen: […] Carsten Petersen, har en baggrund i Counter Strike miljøet, fra før det blev en millionforretning, og da der blev spillet Counter Strike i en beta 5.3 version, har en unik baggrund og viden om emnet, som kan være guld værd. Carsten har firmaet eSportsViden, der arbejder på at afhjælpe mange af de fordomme, der er omkring eSport og oplyse om mulighederne for både bekymrede forældre, og dem der drømmer om en karriere med mus og tastatur.

Læs hele artiklen om Carsten Petersen i Tweak.dk

For at blive en god spiller, skal du skal være ”in the zone”, når du spiller. Og dine beslutninger skal falde på automatik. Og det kræver øvelse, fortæller Sofus Bynge.
Esport-linjen giver et unikt netværk og gode kammerater. Og eleverne lærer, hvordan det er at spille på et organiseret hold. Og så får de styrket deres samarbejdsevner og deres kognetive evner, fortæller Carsten Petersen