Coaches på HF Esport & Games

En god coach skal ikke lære dig spillet. I stedet, skal en coach hjælpe dig med at blive en ordentlig holdkammerat. Og få dig til at forstå den indflydelse, du har på dine medspillere. Og også hjælpe dig med at få en god arbejdsetik og få struktur på dit spil.
Vi har ikke fokus på at vinde, men på at øve taktikkerne", fortæller Frederik. "Jeg har meget fokus på, hvordan holdet spiller sammen som hold og vise, at vi godt kan spille godt, selvom der er niveauforskel

Esport-klasserne får hjælp af professionelle coaches, når de spiller. I spillene League of Legends (LoL) og Counter Strike (CS:go) er det henholdsvis Jonas Janholm og Frederik Pedersen

LoL-coach Jonas Janholm

Jonas Janholm er Esport-klassernes LoL-træner. Han har spillet på højt plan i fem år og har sideløbende coachet en del hold. Udover at coache KBH SYDs elever i LoL, så arbejder han også som manager for esport-holdet Hobro Vikings. Han er også tidligere elev på skolen. ”Jeg kan være med til at hjælpe elevere med at prioritere skolen, for jeg ved, hvornår det bliver svært. Jeg har jo været igennem det," fortæller Jonas. Han vil sørge for at dem, han træner, bliver bedre til at balancere deres gamingliv og skoleliv. ”Hvis du skal være en dygtig esporter, handler det faktisk ikke om at game 8 timer om dagen. Det er kvaliteten og ikke kvantiteten af spil, der er vigtig. Det er bedre at spille 2-3 timer om dagen (måske mere, hvis det giver mening) og lægge mere energi i de få kampe." 

Jonas fortæller, at han udover at coach eleverne hver mandag på Good Games Esport-center, også vil være meget ind over, når eleverne skal spille turneringer. Han har meget erfaring med, hvad det kræver at spille i tuneringer. Både praktisk erfaring med afviklingen af tuneringen og erfaring med, hvordan det er at spille. "Selvom det lyder dumt og fjollet, at så kan man godt blive presset af at sidde på en lille scene foran måske 20 mennesker. Det kan godt gå ind og psyke en, så det handler om at bevare sit fokus og lære at klare sig lige så godt under pres, som man gør, når man slapper af derhjemme," afslutter Jonas.

Jonas' LoL-navn er Gigashock_LoL. 

Læs hele artiklen om Jonas Janholm her

CS:go-coach Frederik Pedersen 

Frederik er Esport-klassens CS:go-coach. Han er 24 år gammel, og har spillet CS:go i 13 år. "Jeg har altid været meget interesseret det taktiske. Derfor har jeg længe haft en rolle inde i spillet som ingameleader", fortæller Frederik. "Det er mig, der bestemmer taktikker. Som spiller er jeg typen, der styrer holdet og er god til taktikker. Jeg jeg får tit at vide, at jeg er god til at lære fra mig".

Indtil for nylig spillede Frederik på holdet “Madsport-esport”, som er en del af de top-20 bedste hold i Danmark. "Vi har både spillet nationalt og internationalt. Dem jeg spillede på hold med, har jeg kendt længe. Det gør det nemmere, når man kender hinanden. Særligt når man skal rette de fejl, man laver og håndtere konstruktiv kritik. Derfor er det en god idé at kende hinanden godt på et hold", forklarer Frederik, som har meget fokus på samspillet i klassens CS:go-hold.

"Når vi prac’er i klassen - altså øver - så vil vi typisk gennemgå nogle teknikker og spille træningskampe. Vi har ikke fokus på at vinde, men på at øve taktikkerne", fortæller Frederik. "Jeg har meget fokus på, hvordan de spiller sammen som hold og vise, at vi godt kan spille godt, selvom der er niveauforskel.

"Når vi spiller på HF esport, spiller vi på Cs:go-holdet KBH SYD esport. Som sagt er der niveauforskel mellem elever. Nogle er rigtig gode, og de bliver fx ingameleader. Selvom de bedste ville kunne kunne skyde flest, er det bedre for holdet, at de lægger energi i, at de andre kan performe". Ingameleader på CS:go-holdet KBH SYD esport er ham, der holder overblikket. Han skal kunne læse modstanderens spillestil og counter-strat deres strategier. Typisk kender spillerne ikke holdet, som de spiller imod, og ingameleaderen skal derfor kunne aflæse modstanderen under selve spillet. 

"Jeg har pt. coachetklassens CS:go-hold i et halvt år og jeg synes bestemt, at de har rykket sig," afslutter Frederik