Coaches på HF Esport & Games

En god coach skal ikke lære dig spillet. I stedet, skal en coach hjælpe dig med at blive en ordentlig holdkammerat. Og få dig til at forstå den indflydelse, du har på dine medspillere. Og også hjælpe dig med at få en god arbejdsetik og få struktur på dit spil.
Esport-linjen giver et unikt netværk og gode kammerater. Og eleverne lærer, hvordan det er at spille på et organiseret hold. Og så får de styrket deres samarbejdsevner og deres kognetive evner, fortæller Carsten Petersen

Esport-klasserne får hjælp af professionelle coaches, når de spiller. I spillene League of Legends (LoL) og Counter Strike (CS:go) er det henholdsvis Jonas Janholm og Carsten Petersen 

LoL-coach Jonas Janholm

Jonas Janholm er Esport-klassernes LoL-træner. Han har spillet på højt plan i fem år og har sideløbende coachet en del hold. Udover at coache KBH SYDs elever i LoL, så arbejder han også som manager for esport-holdet Hobro Vikings. Han er også tidligere elev på skolen. ”Jeg kan være med til at hjælpe elevere med at prioritere skolen, for jeg ved, hvornår det bliver svært. Jeg har jo været igennem det," fortæller Jonas. Han vil sørge for at dem, han træner, bliver bedre til at balancere deres gamingliv og skoleliv. ”Hvis du skal være en dygtig esporter, handler det faktisk ikke om at game 8 timer om dagen. Det er kvaliteten og ikke kvantiteten af spil, der er vigtig. Det er bedre at spille 2-3 timer om dagen (måske mere, hvis det giver mening) og lægge mere energi i de få kampe." 

Jonas fortæller, at han udover at coach eleverne hver mandag på Good Games Esport-center, også vil være meget ind over, når eleverne skal spille turneringer. Han har meget erfaring med, hvad det kræver at spille i tuneringer. Både praktisk erfaring med afviklingen af tuneringen og erfaring med, hvordan det er at spille. "Selvom det lyder dumt og fjollet, at så kan man godt blive presset af at sidde på en lille scene foran måske 20 mennesker. Det kan godt gå ind og psyke en, så det handler om at bevare sit fokus og lære at klare sig lige så godt under pres, som man gør, når man slapper af derhjemme," afslutter Jonas.

Jonas' LoL-navn er Gigashock_LoL. 

Læs hele artiklen om Jonas Janholm her

CS:go-coach Carsten Petersen 

Carsten Petersen er Esport-klassernes Counter Strike-træner. Han startede i 1996 og var, i de seks år han spillede professionelt, med på det første danske hold på den internationale scene. Carsten lagde spillet på hylden i 2006 og har ageret coach siden. Han har nu sin egen virksomhed (Esportsviden), der fokuserer på esport, og som han driver ved siden af sin coaching. Desuden er han med i esport-oganisationen XI Gaming, som har nogle af de bedste europæiske Heartstone-spillere, Counter Strike-hold, academi-hold. Her står han for det kommercielle, men stiler mod at blive fuldtidscoach.

 Uddrag fra Tweak.dk om Carsten Petersen: […] Carsten Petersen, har en baggrund i Counter Strike miljøet, fra før det blev en millionforretning, og da der blev spillet Counter Strike i en beta 5.3 version, har en unik baggrund og viden om emnet, som kan være guld værd. Carsten har firmaet eSportsViden, der arbejder på at afhjælpe mange af de fordomme, der er omkring eSport og oplyse om mulighederne for både bekymrede forældre, og dem der drømmer om en karriere med mus og tastatur.

Læs hele artiklen om Carsten Petersen i Tweak.dk