HF Classic

Søg ind på HF Classic

HF Classic er for dig, der vil tage en traditionel HF, hvor du arbejder målrettet med at blive skarp på din fremtid.

HF Classic er en almen gymnasial uddannelse på linje med alle andre HF-uddannelser. På andet år vælger du en fagpakke, der matcher din foretrukne videreuddannelse.

Hvad er valgfagene på HF Classic

  • Kreative valgfag på Amager: Musik C, Mediefag C & Idræt C
  • Kreative valgfag på Hvidovre: Design C, Mediefag C & Idræt C

Hvilket HF-valgfag, skal jeg mon vælge?

 FAG på HF Classic

Obligatoriske fag på 2-årig HF:

Biologi: Naturvidenskabelig faggruppe
Dansk A
Engelsk B
Geografi: Naturvidenskabelig faggruppe
Historie: Kultur- og samfundsgruppe
Idræt C / Kunstnerisk fag
Kemi: Naturvidenskabelige faggruppe
Matematik C
Religion: Kultur- og samfundsgruppen
Samfundsfag: Kultur og samfundsgruppen

 Valgfag:

Musik C, Mediefag C , Design C & Idræt C

Kan jeg komme ind på HF?

Den 2-årige HF er en gratis almen gymnasial ungdomsuddannelse, der giver adgang til videre uddannelse. Du går i én klasse på 1. år og i en anden klasse på 2. år. Hvert år er der et fast tilknyttet lærerteam og en studievejleder. Grunden til at du skifter klasse mellem første og andet år er, at du i slutningen af 1. første år skal vælge en fagpakke, der peger mod din videre uddannelse. Læs mere om fagpakker på andet år her.

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse

Du kan starte på HF, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse. Læs om adgangskravene her

Har du været væk fra skolegangen i nogle år?

Den 2-årige HF er også det rigtige valg, hvis du har været væk fra skolesystemet i en periode. Du har måske arbejdet, stiftet familie, rejst eller prøvet kræfter med en anden ungdomsuddannelse? 

De fleste elever på den 2-årige HF er unge voksne, der ikke er gået den direkte vej gennem uddannelsessystemet, og du vil derfor møde mange forskellige mennesker med meget forskellige baggrunde, drømme og erfaringer.

Bliv klar til videregående uddannelse med HF

Gennem dine år på KBH SYD bliver du klar til din videregående uddannelse eller godt rustet til et job. Vi vil lægge vægt på, at du bliver introduceret for muligheder for videre uddannelse og videre karriere gennem undervisning, studieture og besøg.

Vi samarbejder med forskellige videregående uddannelser. Du træner derfor også de studiekompetencer og arbejdsformer, du skal bruge i dit videre uddannelsesforløb.

Undervejs i din uddannelse vil du få tilbudt workshops og individuelle samtaler om din faglige udvikling og arbejdet med at nå dine mål.

Hvor kommer de andre elever på HF & VUC København Syd fra?

Nogle rejser langt, andre kort for at gå på KBH SYD. Vi har en del elever, der tager turen hver dag fra både syd- midtsjælland og nordsjælland. En stor potion kommer fra brokvatererne, blandt andet Nørrebro og Nordvest, og en anden stor del bor lige i nærheden, i Hvidovre eller Kastrup, eller omegns-byerne, bl.a. Ishøj, Valby, Avedøre og hele Amager. Vi glæder os til at møde dig og høre, hvor du kommer fra. 

Kig indenfor hos KBH SYD