HF Amager Strand

2-årig HF - på Amager

HF Amager Strand er en klassisk HF, som vi udbyder på skolens nye Amager-afdeling. Afdelingen ligger lige overfor Den Blå Planet, meget tæt på Kastrup metrostration.

Den nye amager-afdeling vil være klar til studiestart august 2020.

HF Amager Strand er for dig, der

  • vil læse HF på Amager - tæt på Amager Strand
  • vil være student på 2 år
  • foretrækker almindelig klasseundervisning, som du kender det fra fx HHX, HTX eller STX
  • foretrækker eksamenskarakterer fremfor årskarakterer
  • ønsker en gymnasial uddannelse, som er adgangsgivende til mange videregående uddannelser.
  • ønsker en gymnasial uddannelse, hvor mulighederne er mange.
    Du kan fx skrue op for tempoet undervejs, hvis du vil læse en videregående uddannelse, som kræver flere høj-niveau-fag, end en 2-årig HF normalt tilbyder. Du skal blot supplere med et halvt år ekstra på SOF

HF Amager Strand er en almen gymnasial uddannelse på linje med alle andre HF-uddannelser. På andet år vælger du en fagpakke, der matcher din foretrukne videre uddannelse.

Gode rammer for læring i moderne undervisningsmiljø

Din klasse vil blive en af de første klasser, der får en hverdag på den nye HF-skole på Amager. Du kommer til at have undervisning i nye, lyse, lækre lokaler, der er optimeret til læring og hvor indeklimaet er i top. 

Skolens indretning er skabt i samspil med arkitekter og indretningsarkitekter såvel som lærere og elever. Det har været fokus på, at skabe en skole, der understøtter skolens tilgang til læring, og som skaber gode rammer for at læreren kan møder den enkelte elev, dér hvor han eller hun er fagligt og læringsmæssigt. Læs mere om skolens pædagogiske principper her. 

Læs om den nye Amagerskole, og om hvordan skolens elever har haft indflydelse på skolens tilblivelse

"Selve bygningen er jo superfed - intet ondt mod den nuværende skole, men den nye er bare lækker”, siger Mikkel Hvingtoft, elevrådsformand på KBH SYD’s Amager-afdeling. Ny skolebygning skal understøtte fællesskabet

Hvor kan jeg læse HF Amager Strand?

Det bliver langt nemmere for elever at komme til den nye HF-skole på Amager Strandvej 390. Der er nemlig rigtig gode transportmuligheder. Man kan enten tage metro eller bus 5C.

Den nye HF-skole ligger på Amager Strandvej 390 - meget tæt på vandet, Kastrup Havn og Den Blå Planet. Der vil derfor være rig mulighed for at dyrke naturområdet og inddrage det i undervisningen. 

Endnu bedre rammer til elevfesterne, en sjov udendørsaktivitet og små stillerum, hvor man kan gå hen og koncentrere sig. Det er nogle af de ting, som eleverne i indretningsudvalget har lagt vægt på i arbejdet med at skabe en ny skole på Amager Strandvej. Elev: "Jeg tror, den nye skole bliver ret fed"