HF Amager Strand Adventure

En HF med fokus på fællesskab og natur

En HF tæt på vand og natur. Vi skal dyrke fællesskab og faglighed, bruge kroppen gennem aktiviteter i nærområdet og have nogle sjove, nye oplevelser sammen.

HF Amager Strand er en HF, som vi udbyder på skolens nye Amager Strand-afdeling. Afdelingen ligger lige overfor Den Blå Planet og på rig natur. Det vil vi udforske sammen med dig.

HF Amager Strand Adventure er for dig, der

  • er klar på at opleve, hvad Amager Strand har at byde på af vandliv, naturliv og aktiviteter.
  • vil opleve en lidt alternativ skoledag. Vi trækker læringen ud i nærområdet, når vi fx tager på marsvinsafari eller nørder biologi på Den Blå Planet. 
  • ønsker en gymnasial uddannelse, som er adgangsgivende til mange videregående uddannelser.
  • ønsker en gymnasial uddannelse, hvor mulighederne er mange.
    Du kan fx skrue op for tempoet undervejs, hvis du vil læse en videregående uddannelse, som kræver flere høj-niveau-fag, end en 2-årig HF normalt tilbyder. Du skal blot supplere med et halvt år ekstra på SOF

Gode rammer for læring i moderne undervisningsmiljø

Din klasse vil gå på KBH SYDs nybyggede afdeling ved Amager Strand. Du kommer til at have undervisning i nye, lyse, lækre lokaler, der er optimeret til læring og hvor indeklimaet er i top. 

Skolens indretning er skabt i samspil med arkitekter og indretningsarkitekter såvel som lærere og elever. Det har været fokus på, at skabe en skole, der understøtter skolens tilgang til læring, og som skaber gode rammer for at læreren kan møder den enkelte elev, dér hvor han eller hun er fagligt og læringsmæssigt. Læs mere om skolens pædagogiske principper her. 

Læs om den nye Amager-skole, og om hvordan skolens elever har haft indflydelse på skolens tilblivelse

Læs mere om skolens andre HF-linjer (2-årig HF)

Læs mere om HF Sport

Fag på HF Amager Strand Adventure

Biologi: Naturvidenskabelig faggruppe
Dansk A
Engelsk B
Geografi: Naturvidenskabelig faggruppe
Historie: Kultur- og samfundsgruppe
Idræt C / Kunstnerisk fag
Kemi: Naturvidenskabelige faggruppe
Matematik C
Religion: Kultur- og samfundsgruppen
Samfundsfag: Kultur og samfundsgruppen

Valgfag:Idræt C

Fagpakke på 2. år

På andet år af din HF Amager Strand Adventure, skal du vælge en fagpakke. Valg af fagpakke har betydning for, hvilke videregående uddannelser, du får adgang til. 
Se hvilke fagpakker, du kan vælge på KBH SYD her.

Hvor kan jeg læse HF Amager Strand Adventure?

Du kan læse Amager Strand Adventure på HF & VUC København Syds afdeling her:

  • Amager Strand-afdelingen: Amager Strandvej 390 (lige ved Kastrup Metrostration) 
"Selve bygningen er jo superfed - intet ondt mod den nuværende skole, men den nye er bare lækker”, siger Mikkel Hvingtoft, elevrådsformand på KBH SYD’s Amager-afdeling. Ny skolebygning skal understøtte fællesskabet
Endnu bedre rammer til elevfesterne, en sjov udendørsaktivitet og små stillerum, hvor man kan gå hen og koncentrere sig. Det er nogle af de ting, som eleverne i indretningsudvalget har lagt vægt på i arbejdet med at skabe en ny skole på Amager Strandvej. Elev: "Jeg tror, den nye skole bliver ret fed"