Fagpakke: HF Sundhed

Før du starter på andet år af den 2-årige HF, skal du vælge en fagpakke. Den viser henimod den karriere, du gerne vil have. En af HF fagpakkerne hedder HF Sundhed. Læs mere om den 2-årige HF her

Vil du arbejde med sundhed?

HF Sundhed er en fagpakke, som du kan vælge på andet år af den 2-årige HF. Den er et godt valg til dig, der gerne vil arbejde med sundhed. Fx som:

  • Sygeplejerske, ergoterapeut, farmakonom, laborant, fysioterapeut, eller noget helt andet inden for sundhed.

Med en bred vifte af fag får du mulighed for at skræddersy din egen uddannelse, så du er klar på den videregående sundhedsfaglig uddannelse på fx Metropol eller UCC.

Bliv bekendt med de sundhedsfaglige uddannelser

Vi letter overgangen mellem HF Sundhed og de videregående uddannelser indenfor sundhed på Metropol og UCC. I løbet af uddannelsen vil du derfor igennem praktik og projektperioder udvikle dine kompetencer inden for sundhed. 

Fag på HF Sundhed

På Fagpakken HF Sundhed, skal du enten vælge et højere niveau af de obligatoriske fag eller nye fag. Fx:

  • Fagpakkefag 1: Biologi B
  • Fagpakkefag 2: Psykologi C
HF giver muligheder. Siden jeg var lille, har jeg ville være noget med medicin. Jeg troede, jeg skulle gå sygeplejerskevejen, men jeg har nu fundet ud af, at der lærer du at give medicin og ikke alt om medicinen. Derfor søger jeg ind på farmakonom-uddannelsen efter HF.
- Furqan, 2. år på HF

Interesserer du dig for bl.a. psykologi, biologi, krop og videnskab? Så er HF Sundhed noget for dig. 

Dét, som jeg godt kan lide ved at være sygeplejerske, er, at man både arbejder med mennesker og maskiner, og samtidig er der det psykologiske aspekt, som jeg synes er spændende. Og så rummet faget mange muligheder. Jeg kan skifte område og komme til at arbejde med en hel anden patientgruppe, eller jeg kan tage til udlandet - Anders Hertz, Sygeplejerske på Gentofte akutmedicinske afdeling.