Fagpakke: HF Digital & Games

Før du starter på andet år af den 2-årige HF, skal du vælge en fagpakke. Den viser henimod den karriere, du gerne vil have. En af HF fagpakkerne hedder HF Digital & Games. Læs mere om den 2-årig HF her

HF Digital & Games: Er din verden digital?

Fagpakken HF Digital & Games til dig som er interesseret i computerspil, eSport og digital kommunikation. Og til dig som synes, det er spændende at udvikle og analysere digitale produktioner. Kort og godt så vil fagpakken HF Digital & Games give dig en fuld HF med ekstra kompetencer inden for det digitale felt. 

På HF Digital & Games får du faget IT & Kommunikation. Her lærer du:

  • at bruge og analysere digitale medier.
  • om det indledende arbejde med en digital produktion. Fx at indsamle data og bearbejde det, lave mock-ups, prototyper og andre former for ideudvikling til forskellige designs.
  • at navigere i en kompleks digital hverdag. At gennemskue og analysere det, der sker på de digitale platforme og medier.
  • at forstå hvordan de nye medier adskiller sig fra de gamle, og hvordan denne forskel påvirker vores hverdag.

Når det er muligt vil undervisningen i flere af fagene inddrage cases fra enten digital kommunikation eller gamingmiljøet. 

Én interessedag om ugen

På HF Digital & Games får du én interessedag om ugen. Her kan du enten vælge at udvikle dine evner inden for eSport eller digitale produktioner.

Esport

Hvis du er interesseret i esport, vil der på interessedagen være fokus på fx træning, deltagelse i turneringer, team-management og event planlægning.

Digital produktion

Hvis du har fokusset på digital produktioner, kan du bruge tiden på at udvikle din egen digitale portfolio, så du, når året er omme, kan fremvise et spektrum af forskellige digitale medieprodukter.

Events og studietur

Udover interessedagene vil der i løbet af året arrangeres ud-af-huset-ture til relevante uddannelsessteder eller til events, der har med fagområdet at gøre. Og du kan selvfølgelig også komme på en studietur til udlandet.​

Hvad vil du bagefter?

Fagpakken er et godt valg til dig, der gerne vil have en karriere bag skærmen i den digitale verden. Det fx være, at du drømmer om at arbejde med esport, computerspilsudvikling, design eller medialogy.

Fagpakken HF Digital & Games passer godt til dig, der er startet på HF-linjen HF SoMe eller HF eSport - eller som bare lever og ånder for den digitale verden.

Fag på HF Digital & Games

På HF Digital & Games skal du enten vælge et højere niveau af de obligatoriske fag eller nye fag. Fx:

  • Fagpakkefag 1: Matematik B
  • Fagpakkefag 2: IT & Kommunikation C

HF Digital & Games gør dig uddannelsesklar

Med HF Digital & Games, matematik B og IT & Kommunikation er du godt på vej til at komme ind på et hav af professionsuddannelser, hvor du kan bruge din interesse og evner for IT og det digitale liv. Fx kan du med fagpakken her læse til datamatiker, designteknolog, grafisk fortæller, autoteknolog, animator eller e-designer.

Med 1/2 på enkeltfag efter din HF, kan du også komme ind på universitet og fx læse Medialogy på AAU eller Digital Design og Interaktive teknologier på ITU Læs mere på Adgangskortet