SoMe - Sociale Medier & Digital Kommunikation

HF med fokus på det digitale liv

Hunter du likes? Er din hverdag digital, og vil du gerne arbejde som fx Social Media Manager. Tag en HF-uddannelse med fokus på digital kommunikation og sociale medier.

På Sociale Medier & Digital kommunikation tilbyder vi dig en 2-årig almen gymnasial HF-uddannelse, der giver dig en helt ny indsigt i den digitale hverdag, du er en del af. Hvor dine venner blot er brugere af de digitale medier, så bliver du ekspert. 

Et smug-kig ind i klassen, der arbejder med Sociale Medier og Digital Kommunikation. Her har de besøg af filminstruktør Malte Pedersson, der for forklarer, hvordan man fortæller fangende og underholdende.

SoMe i undervisningen

Sociale Medier & Digital kommunikation kommer til at gennemsyre stort set alle fag. Du får alle de obligatoriske fag, men fagene bliver tonet, så du bliver kørt i stilling til et fremtidigt job i den digitale mediebranche. Du vil også lære at håndtere etiske spørgsmål omkring anvendelsen af de digitale medier og få nyttige analyseredskaber, så du kan se sociale medier og digital kommunikaiton med et kritisk blik.

Arbejd blandt andet med:

  • Blogging
  • Online video
  • Design af hjemmesider
  • Produktion til nettet
  • SoMe
  • NetworkIQ

Valgfag på HF SoMe

  • Kreative valgfag på Amager: Mediefag C
  • Kreative valgfag på Hvidovre: Mediefag C

Se alle de obligatoriske fag på HF her

Du kommer omkring alle dele af digital kommunikation, og du lærer at forstå hvem, der bruger hvilke medier - og hvordan medierne ”bruger” dig - og den data, du deler. - Kasper Pedersen, HF-lærer og projektleder på linjen "Sociale Medier og Digital Kommunikation"

Vær med på beatet

Vi er med andre ord med på beatet, når det kommer til SoMe og digital kommunikation - og derfor vil der være stor variation i undervisningen.  Afleveringsformerne vil fx skifte afhængigt af emnerne, og du vil stifte bekendskab med en del forskellige sociale medier og digitale kommunikationsredskaber. Du vil også komme på ture ud af huset. Og klassen vil imellem få besøg af eksperter og gæsteundervisere.

Er du altid online? Så er HF i SoMe måske noget for dig?

Stor fordel i alle jobs

Din specialviden om digital kommunikation vil også være anvendelig for dig, som ikke nødvendigvis skal arbejde inden for området. Det er en stor fordel i alle jobs at kunne bruge de digitale medier professionelt.

Hvad går Hf-linjen Sociale Medier & Digital Kommunikation egentlig ud på?