Arkitektur & Design-klassen

HF og kreativitet hånd i hånd

Kreativitet, formgivning, bæredygtighed. KBH SYD klæder dig på til en uddannelse inden for det kreative felt i samarbejde med flere kunstneriske uddannelser.

På Arkitektur og Design har du muligheden for at dyrke din interesse for formgivning, kreative processer, sjove, smukke, skøre eller lækre materialer, bæredygtighed, funktion og æstetik samtidig med at du tager en fuld 2-årig almen gymnasiel uddannelse.

Arbejd med produktdesign

I undervisningen vil du komme til at arbejde med produktdesign (fx tekstildesign og møbeldesign) og kommunikationsdesign (fx grafisk design). Derudover vil der være fokus på, hvordan vi indretter verden omkring os, og du og dine medkursister vil også komme til at arbejde med designmæssige udfordringer: Hvordan laver man f.eks. holdbare, smukke og fremtidssikrede bygninger, byrum og produkter, der både tager hensyn til natur, fællesskab og økonomi? 

Eksempel: Når arkitektur og design sniger sig ind i faget dansk

Arkitektur og design kan snige sig ind i faget dansk på flere måder. Du kan fx skrive en skriftlig redegørelse for designprocessen, du kan læse og skrive anmeldelser af relevante udstillinger eller udstillingstekster. Eller du kan vælge at levere en tekstanalyse som tegneserie. Mulighederne er mange.

Workshops med designere og arkitekter

Dit HF-forløb vil blive tilrettelagt, så der hver onsdag er plads til at dyrke din særlige interesse. Det normale skema vil være skiftet ud med ture ud af huset, hvor vi besøger forskellige uddannelsesinstitutioner inden for det kreative felt, tegnestuer, museer, og hvad vi ellers sammen finder på. Derudover vil vi bruge onsdagene på workshops og gæsteforelæsninger med designere og arkitekter - eller vi vil arbejde på vores egne projekter i vores eget værksted.

Samarbejdet med andre kreative uddannelser

Arkitektur og Design er et godt springbræt for dig, der gerne vil videre på en kreativ uddannelse.